. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

25 februari 2008

Brusreducering

Det verkar bli allt svårare att få njuta av lugnet... tystnaden... och naturens harmoniska ljud... allt omkring oss ska gå fort, effektivt, känslokallt och gärna högljutt... för den som jobbar så det hörs måste väl vara effektiv om någon... eller? Min pappa frågade mig ofta varför ungdomar skrek så högt när de pratade för så gjorde man inte förr på hans tid, och inte min heller för den delen. Han undrade om de var hörselskadade av alla freestyle-apparater som petade in musiken direkt i öronen eller den höga musiken på rockkonserter, diskotek och andra uteställen. Kanske ligger det nå't i det eller så beror det på att vi mer och mer högljutt behöver bekräftelse för att synas eftersom mediasamhällets informationsbrus hela tiden ökar och att det medmänskliga för en tynande tillvaro medan värdet på information, teknik och maskiner tar över mer och mer. Vi stoppas som korvar med krav och skyldigheter från myndigheter och reklamen som sakta och säkert kryper in allt närmare in i våra hems innersta vrår. Kanske borde vi ha brusreducering precis som i kameror och bildbehandlingsprogram så att vi skulle kunna sålla bort det oviktiga, det manipulativa och skrämmande och leva våra liv reklamfritt med naturliga, harmoniska ljud.

PS. Bilden heter "A Noisy World" eftersom jag la på rejält med brus på den... vilket kanske inte syns så bra i den här lilla versionen. Vissa typer av brus är vackert! ;o) DS.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...