. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

30 januari 2012

Bad- och duschpuffar

Mönstret hittade jag hos Virkpia och det tackar jag extra mycket för! Det var verkligen enormt roligt att göra de här puffarna, som ser ut som små söta skrynkliga hjärnor fastän betydligt mer kelvänliga! Jag hade svårt att lägga ifrån mig virkningen när det var sovdags för det var så kul, så jag kommer definitivt att göra ännu fler! :)

Garnet heter Bamboo Worsted och kommer från Yarn Paradise.
Det är härligt mjukt och silkigt att jobba med.

Min äventyrsmisse visade sitt uppenbara godkännande av den närmast liggande
badpuffen så till den milda grad att han bara var tvungen att brottas och bita lite.

Jahapp, det var det snöret det...
Om någon råkar ha nåt tips på hur man bäst lagar avbitna puffsnören så hör gärna av er! :) Det har också kommit en del godis under veckan då några fyndiga saker damp ner i brevlådan.


En begagnad bok om virkning av Mary Olki från Bokbörsen och ett mönsterhäfte med ponchos i sällskap av en vacker lila härva på rean från Stäkets Hantverk, och härvan missade jag ju naturligtvis att fota så det får bli till nästa blogginlägg. Sedan kom det bästa av allt - mina nya virknålar beställda via Ebay.

Clover Reflections
 Det är ett set med tre virknålar från Clover som kallas Reflections. Setet kallas "Small" och innehåller storlekarna 4, 5 och 6 mm. Det finns också ett set som heter "Large" och som börjar med 6,5 mm, 8 och 10 mm.

Storlekarna är 4, 5 och 6 mm eller G, H och J
som det visst heter i det där stora landet i väster.
Hittills är upplevelsen bara positiv för mina små händer och jag gillar känslan, storleken och greppet på virknålarna så jag kommer absolut att köpa det större setet också.

4 kommentarer:

Nett sa...

Den gamla boken av mary olki ser intressant ut, den skall jag se om jag inte kan få tag på. Gillar dessa gamla mönsterbeskrivningar, även om jag sällan går efter mönster. Gillar mest frihandsvirka. Må så gott / Jeanette

Susanne sa...

Hej Jeanette,

Det finns fina mönster i boken och jag hittade den på Bokbörsen (http://www.bokborsen.se) tack vare ett tips från en virkkompis men även på Svenska Antikvariatföreningens hemsida (http://www.svaf.se) så kan man ibland hitta läsvärda guldkorn. Man behöver ju inte följa mönster helt utan man kan ju improvisera precis som vid matlagning. :)

Varma vinterhälsningar
från Susanne

pia sa...

Badpuffar det har jag inte ens tänkt på att man kan göra, ska kanske gå på jakt efter lämpligt garn. Ska först bara göra mig en sommarattmuff till bilen eftersom en del kollegor retar sig på min rosalurviga rattmuff.

Susanne sa...

Hihihi... du kanske skulle göra en neonrosa sommarrattmuff? Det skulle säkert bli uppskattat av dina kollegor! ;)

Bambugarnet fungerar väldigt bra det blir lite strävt när det är blött och blir lite masserande och skrubbande mot huden. Nackdelen är att det garnet tar lång tid att torka, så man behöver flera av dem men det är ju inget problem för de är roliga att göra. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...