. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

8 april 2010

Black-OutFörvirringen är total och jag är rejält mörbultad efter gårdagens möte med arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Jag får praktisera, men "får inte arbeta och dra in pengar till arbetsgivaren"?!?! Vad ska jag då göra på arbetsplatsen - sitta och rulla tummarna, vissla eller grilla korv? Arbetsförmedlingen tänker kontakta min praktikplats och jag är riktigt orolig för att de kommer att sumpa en eventuell framtida anställning om de klampar på med försäkringskassans underliga regelverk för jag trivs på praktikplatsen med mina arbetsuppgifter och har en bra och medkännande chef, som har planer för sitt företags utveckling.

Visserligen sitter jag för närvarande i ett förråd fullt med pärmar och med en susande server som sällskap och utför mina arbetsuppgifter, men det kommer jag att ta upp om och när det blir fråga om en anställning. Var sak har sin tid och plats - och just nu får jag möjlighet att prova mig själv och min uthållighet och få någon slags struktur och rutin i min vardag, vilket skulle gå mycket lättare om jag slapp oroa mig för politiska infall från regeringen. Jag skulle bli fortare frisk om jag slapp oroa mig för min ekonomi och vad Reinfeldt & Co tänker hitta på härnäst!

Kunde inte sova i natt av stressen inför hur jag ska få pengarna att räcka till mat, hyra och räkningar och vad som ska hända när sjukersättningen tar slut i maj och att aktivitetsstödet ska ta över - i åtminstone tre månader för sedan kan jag bli sjukskriven igen. Vad är det här för larv?! Kan detta velande hit och dit verkligen spara pengar åt staten?! Det tror jag inte ett dugg på! Det enda som händer är att det ser bra ut i en viss statistik, men hur människor behandlas under tiden struntar politikerna helt i bara de kan vifta med siffrorna mot sin opposition i media. Att änglar finns vet jag... men mogna och medkännande politiker, finns de?


PS. Bilden togs under Earth Hour-demonstrationen i Örebro den 27 mars och används för att illustrera den härdsmälta och black-out som finns lite överallt, men särskilt i samhället och hos de regerande politikerna. DS.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att bli frisk är ett okänt begrepp idag.
Antingen är du sjuk eller arbetsför!

Kram
Helena

Anonym sa...

Jag ska i alla fall göra mitt för att Reinfeldt & Co ska få andra arbetsuppgifter efter valet...

Kram! Hoppas allt löser sig till det bästa!

Anonym sa...

Förresten... vilken bra bild! Lite symbolisk, för då det ser som mest mörkt ut kan ett enda ljus göra stor skillnad...

Susanne sa...

Jo, och vissa sjukdomar är inga sjukdomar utan bara "tillstånd". Hur var det nu - att leva i världen eller av den?

Nya arbetsuppgifter för den nuvarande regeringen låter alldeles utmärkt! Tack för peppningen och för de värmande orden om bilden, Hans! :o)

Kram på er bägge två!

Visus A Dato sa...

Hej Susanne....

"Idag ska vara frisk för att orka var sjuk" i den rådande sverige politiken.....
Det är inte klokt hur de möblerar om för att rädda sina siffror...
Men kan det verkligen spara pengar som du själv skriver,... det undrar man ju?

Stå på dig Tjejen !!....
Kram Tess

Susanne sa...

Tack, Tess! Jag gör mitt bästa! Kram tebax!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...