. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

11 april 2011

De sovande politikerna *)

"Tyvärr är det här alldeles sant och inte en ond dröm" skrev en Facebook-kompis om utförsäkringarna och hon har alldeles rätt i det. Jag lever varje dag i en enda sjuk och ond dröm sedan jag utförsäkrades i maj 2010 och det är inte ens jag som skapat denna mardröm utan några politiker som verkar sova i någon slags verklighetsfrämmande och sadistisk låtsasvärld där man sparkar på de som redan har det svårt och gynnar de som redan har det bra. Det är så långt ifrån medmänsklighet och solidaritet man kan komma.

När försäkringskassans handläggare informerade mig om att jag bara hade 18 månader kvar i försäkringen sa hon samtidigt att det skulle finnas särskilda jobb för oss som utförsäkrades. Jag frågade henne då om regeringen skulle fixa fram dessa jobb inom 18 månader till alla oss som skulle utförsäkras och hon sa att de i alla fall inte fanns just vid den tidpunkten och så såg hon lite generad ut.

Nu har de där 18 månaderna gått och jag är utförsäkrad och arbetslös (eftersom min arbetsgivare svek löftet om fortsatt anställning) och för närvarande stämplar jag. Men tyvärr har jag inte så många stämpeldagar kvar eftersom det drogs stämpeldagar när jag hade aktivitetsstöd under de sex månader som jag hade en halvtidsanställning. Tyvärr så klarar jag mig inte ekonomiskt trots a-kassa och har därför fått söka försörjningsstöd, vilket hela tiden avslagits av olika anledningar och regler. Två månader utan ersättning från a-kassan har ju knappast hjälpt min situation, och ställer numera också till det även när jag försöker ansöka om försörjningsstöd. Spiralen nedåt går ack så fort när den väl börjar och det kommer att leda till att jag måste ansöka om skuldsanering eller låta alla räkningar gå vidare till kronofogden för utmätning och medan allt detta sker så väntar jag fortfarande på de där specialdesignade jobben som regeringen utlovade enligt försäkringskassan... men de lär väl utebli eftersom regeringen sover sött i sin alldeles verklighetsfrånvända drömvärld.*) syftar på Fredrik Reinfeldts bok "Det sovande folket"

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...