. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

13 juni 2008

Vatikanen bannlyser kvinnor och biskopar

Kyrkan kallar

Katolska kyrkan ses ju inte som kristen av en del samfund och kristna på grund av deras Maria- och helgondyrkan men också för att de accepterar påven som Kristi ställföreträdare på Jorden vilket inte nämns någonstans i Bibeln mer än att Antikrist och den falske profeten tydligen ska komma fram genom katolska kyrkan i Rom och/eller EU (om jag nu fattat det jag läst och sett om tidens ände rätt).

Nu har i alla fall denna religiösa koloss kommit in i sina gamla vanliga takter igen och har börjat bannlysa. Det paradoxala den här gången är att vatikanen nu bannlyser kvinnliga präster samt biskopar som viger kvinnliga präster samtidigt som de dyrkar och tillber Jungfru Maria, som var kvinna och människa, samt dessutom både manliga och kvinnliga helgon som också var människor. Förutom då att kristna inte ska syssla med dyrkan av människor så förefaller detta förfarande också lite väl ologiskt särskilt med tanke på att katolikerna hänvisar till att Jesu lärjungar var män och att det inte står omnämnt i Nya Testamentet att kvinnor kan accepteras som eller får vara präster (något som också den så kallade Synoden inom Svenska Kyrkan anser). Så för rättvisans skull vill jag då bara påpeka att det inte heller står att någon påve ska utnämnas eller tillåtas att utge sig för att vara Kristi ställföreträdare på Jorden eller att Jungfru Maria eller några helgon ska dyrkas. Rätt ska väl ändå vara rätt, eller?

2 kommentarer:

Silja Sjödin sa...

En sak som jag a-l-l-t-i-d har grubblat över, försökt att djupanalysera är-- varför har det aldrog funnits några kvinnliga profeter i världshistorien!?

Sans sa...

Jodå, de finns nämnda i både GT och NT - profetissor som sierskor, äkta som falska. :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...