. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

20 november 2008

HDR-katten

Testade ett plug-in till Photoshop som heter ReDynaMix och det visade sig vara helhäftigt för mina mobilbilder. Det räcker med att använda en bild för att få en HDR-effekt och programmet var så pass lättarbetat och prisvärt att jag nog kommer att investera i det snarast möjligt.

Min mobil tar absolut urkassa bilder, vilket också är själva charmen med dem. :o) Här kommer först bilden jag testade HDR-effekten på och den är rakt av från kameran utan någon korrigering så bruset och det tjusiga färgsticket ingår i "priset". ;o)... och så här blev effekten av första bästa förslag från HDR-filtret. Min yngsta misse har aldrig sett så tuff ut förut! :o) Sedan kan man naturligtvis arbeta vidare med bilden men jag ville visa den direkta effekten helt oavancerat.Tack till Bernt Carlzon för tipset!

2 kommentarer:

Bernt Carlzon sa...

Hej Susanne,
Ser bra ut tycker jag.
Jag brukar ibland lägga HDR:en ovanpå originalet och dra ner HDR:ens opacitet för att slippa bruset lite.
Tips! Om du ökar bildytan på höjden innan du lägger på filtret så kommer texten att hamna utanför själva bilden...

/Bernt

Susanne sa...

Först funkade det inte alls hur jag än gjorde när jag utökade arbetsytan utan texten kom med hur jag än gjorde, tills jag fyllde de tomma ytorna med en färg och då försvann texten längst upp och längst ner och då kunde man enkelt sedan beskära bort de delarna. :) Tack för tipsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...