. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

18 november 2008

Besök på Arkitektkopia i Örebro


Här undersöker vi Oves episka mastodontpanoramavy över norska Runde - en tre meters utskrift på canvas.


På eftermiddagen den 6 november gick jag ut till parkeringen för att få skjuts av FotoMitts egen Mjuka Linjen (jag kallar Zorans bil så för den åker upp när den startar och ner när den stängs av). Trots parkeringssvårigheterna inne i Örebro så lyckades herr Zorro hitta en parkingsplats också - inte illa! Och eftersom kortläsaren inte ville samarbeta så fick han lära sig den ädla konsten i att betala parkeringsavgiften via mobilen. Varje dag lär man sig något nytt. :o)

När vi kom in på Arkitektkopia så konstaterade jag att jag aldrig har sett så många medlemmar samtidigt på något arrangemang vi haft och det var både roligt och omtumlande på samma gång. Vi delades in i två grupper som gick åt varsina håll. Jag följde naturligtvis med gruppen som gick in köket för att få smörgåstårta - mycket må jag vara, men dum är jag inte! ;o)

Medan vi alla avnjöt förtäringen så berättade Arkitektkopias regionchef Björn Sunnhed om företagets historia och grundaren samt de olika tjänsterna som de kunde utföra, vilket var betydligt fler än att bara kopiera ritningar som jag trodde innan besöket. Sedan visade han oss runt i de stora lokalerna samtidigt som han berättade om de olika materialen som de gör utskrifter på och om maskinerna de använder. Mest fascinerande var nog ändå Oves gigantiska panorama som var utskrivet i en storlek som egentligen inte finns. Begränsningen av färgskalan och rörelseoskärpan på gräset i bilden gjorde att den såg målad ut. Det var en riktigt häftig effekt.

Efter rundturen visades vi ner i källaren för nästa genomgång av färgspecialisten Anders Trillkott (som jag alltid tänker fel namn på). Han hade en grundlig genomgång om färger och konstnären i mig gillade naturligtvis inte att höra att färgskalan för utskrifter är begränsad och att man inte kan få alla de färger man vill ha. *suck* Det var i alla fall ett väldigt givande besök med mycket att smälta och nästa gång jag beställer utskrifter av ett eller flera foton så kommer jag definitivt att ha större förståelse för företaget jag anlitar oavsett vilket det nu blir. :o)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...