. . . . . . . . . . . . tänkvärda tänkta tankevirvlar blandade med kreativt känslosamma känslor
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .och uppriktigt uppmuntrande uttryck

3 juli 2008

Vilken dag!

Först blev jag attackerad på ett forum av en advokat som tidigare attackerat ett boktips som jag gav för han/hon ansåg sig veta vad som var "Sant" och tydligen ansåg han/hon sig som (för)mer intelligent på grund av detta yrke och avkunnade (för)domen att böckerna var helt värdelösa och att de som gillade dem bara var lättlurade för böckerna beskrev varken historiska fakta eller någon "Sanning". Så idag svarade jag lugnt att han/hon naturligtvis gärna fick ha sin uppfattning oavsett yrkesval, vilket inte alls uppskattades utan idag blev jag pepprad rejält igen.

Jag hade innan detta påhopp svarat på ett annat inlägg som ansåg att jag på något sätt skulle antas behöva argumentera för och försvara min tro eftersom Kristendomen inte hade "Sanningen". Där svarade jag att sann objektivitet inte finns (för människor) eftersom vi alla är subjektiva i våra värderingar och trosuppfattningar på grund av livsupplevelser och vad vi gått igenom, och att alla därför är partiska, kristna som ateister, och att man bara kan försöka vara så objektiv som möjligt. Så om man läser en bok som är skriven av en troende eller ateist så får man ta det med i beräkningen när man läser boken. Vad jag underförstått menade var att man inte bör vara så naiv att man tror att en ateistisk författare tar med kristna historiker, professorer och referenser i sin bok eller att en kristen författare gör det motsatta. Jag hade väl ovanstående aggressiva advokat i åtanke när jag skrev detta och mitt tidigare svar om yrkesval var väl kanske inte riktigt så oskyldigt som det kan se ut vid första anblicken så utbrottet kom väl inte som någon väldig överraskning direkt. (Namnet "Satan" betyder just "åklagare" och "motståndare".) ;o)

Jag satte mig ute en stund i solen och kände mig nedstämd och trött efter påhoppet, men fick då till mig att det där påhoppande inlägget inte var någon "Sanning" utan bara var en partisk åsikt och att jag skulle njuta av kvällen och ta med mig det personen skrev och kasta det när jag ändå skulle slänga soporna. Och "tonläget" som jag fick detta i var så där pillemariskt klurigt så jag började skratta inombords för mig själv. Jag hade mitt i alltihopa glömt att även skyddsänglar och Hjälparen har humor. :o)

Sedan dök det upp en galen kvinna på ett annat forum inom ett annat ämnesområde och som också attackerade det jag skrivit... ja, jag säger då det. Världen är galen... men Mazarintårtan blev i alla fall riktigt god! :o)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...